OPTIBOX 550s
3 posters
Stranica 1/1
OPTIBOX 550s
Pozdrav drugari, početnik sam u ovom i htio bih da mi neko detaljno objasni kako i šta.
Imam satelitski tanjir 80cm, neki stariji lnb. Trenutno imam comag sl25 i sa njim uhvatim par satelita i gledam samo neke programe, nešto bezveze. Htio bih da imam domaće sportske kanale (arena, sportklub, eurosport,...) uz neke exyu i hrvatske digitalne kanale.
Planiram da kupim OPTIBOX 550s risiver, imam internet i ruter pa i to mogu da spojim i umrežim.
Šta mi je činiti, da li mi treba neki jači lnb, da li ću imati više kanala sa ovim risiverom OPTIBOX 550s ?
Hvala
Imam satelitski tanjir 80cm, neki stariji lnb. Trenutno imam comag sl25 i sa njim uhvatim par satelita i gledam samo neke programe, nešto bezveze. Htio bih da imam domaće sportske kanale (arena, sportklub, eurosport,...) uz neke exyu i hrvatske digitalne kanale.
Planiram da kupim OPTIBOX 550s risiver, imam internet i ruter pa i to mogu da spojim i umrežim.
Šta mi je činiti, da li mi treba neki jači lnb, da li ću imati više kanala sa ovim risiverom OPTIBOX 550s ?
Hvala
bolcman- Član foruma
- Broj komentara : 6
Re: OPTIBOX 550s
Pozzz bolcman,comag sl25 koji trenutno posjedujes je SD resiver,ili DVB-s,i snjim mozes hvatati free kanale.Optibox 550s je kopija dreambox-a 500s,i on je isto sa tunerom DVB-s.Da bi gledao te "neke" ex-yu i hrvatske,zajedno sa sportskim,treba ti neki HD resiver sa DVB-s2 tunerom ili neki android.Znaci treba da podrzava CCCam,MGcam OScam,za cardshering (CS),ili IPTV aplikaciju.Lijep pozdrav
ice957- Donator Foruna
- Broj komentara : 33
ice957 (citat):Pozzz bolcman,comag sl25 koji trenutno posjedujes je SD resiver,ili DVB-s,i snjim mozes hvatati free kanale.Optibox 550s je kopija dreambox-a 500s,i on je isto sa tunerom DVB-s.Da bi gledao te "neke" ex-yu i hrvatske,zajedno sa sportskim,treba ti neki HD resiver sa DVB-s2 tunerom ili neki android.Znaci treba da podrzava CCCam,MGcam OScam,za cardshering (CS),ili IPTV aplikaciju.Lijep pozdrav
možeš li mi preporučiti neki a da nije skup
bolcman- Član foruma
Zar mi treba HD resiver ako nemam HD TV, imam obični TV, valjda može i DVB-S.
OPTIBOX ima ethernet ulaz, a ako je to kopija DREAMBOX-a 500s onda bi trebalo da radi jer mi se javio jedan lik koji prodaje isti i rekao je da je na njemu imao CS.
Ima li neko drug mišljenje u vezi ovog ?!
OPTIBOX ima ethernet ulaz, a ako je to kopija DREAMBOX-a 500s onda bi trebalo da radi jer mi se javio jedan lik koji prodaje isti i rekao je da je na njemu imao CS.
Ima li neko drug mišljenje u vezi ovog ?!
bolcman- Član foruma
To ti je SD resiver na njemu u cs-u mozes samo gledati digi tv, hd resiver mozes na obicni tv prikljuciti samo sto ti slika nece biti hd ali ces hvatati sve kanale. nemoj ni slucajno uzimati taj sd resiver, ako nisi sa parama ja ti preporucujem neki od amiko hd resivera kostaju oko 70 e.
Koji su to digi kanali koje bi mogao gledati preko cs-a, ima li gdje lista kanala ?
Tv jako rijetko gledam više bi svojima da sredim bolje kanale a sporta ako bude bude, šta bi, ako možete da mi objasnite da li mi se onda ipak isplati uzeti taj SD jer mi je skoro džaba, a usporedbi sa ovim što do sad imam, vjerujem da bi bilo bolje. Pa me zanima koje bi to kanale gledao sa SD resiverom, i kakva je procedura, koliko često se mora raditi CS.
Malo glupo pitanje, ali moram da vas pitam.
Da li ovaj resiver mogu da koristim za digitalnu tv, kao dvb-t (piše na njemu da ima to), ono spojim ga na kućnu antenu i gledam ditalne kanale koje uhvati ?
Izvinite što davim ovakvim pitanjima ali moram, nadam se da ćete razumjeti početnika !
Lijep pozdrav
Tv jako rijetko gledam više bi svojima da sredim bolje kanale a sporta ako bude bude, šta bi, ako možete da mi objasnite da li mi se onda ipak isplati uzeti taj SD jer mi je skoro džaba, a usporedbi sa ovim što do sad imam, vjerujem da bi bilo bolje. Pa me zanima koje bi to kanale gledao sa SD resiverom, i kakva je procedura, koliko često se mora raditi CS.
Malo glupo pitanje, ali moram da vas pitam.
Da li ovaj resiver mogu da koristim za digitalnu tv, kao dvb-t (piše na njemu da ima to), ono spojim ga na kućnu antenu i gledam ditalne kanale koje uhvati ?
Izvinite što davim ovakvim pitanjima ali moram, nadam se da ćete razumjeti početnika !
Lijep pozdrav
bolcman- Član foruma
Zato mu je cijena skoro džaba sto uskoro nece moci na njega da gledas nista, jer svi kanali prelaze u dvb-s2, a imas amicko mini combo hd sa njim mozes gledati sateliske, kablovske i zemalje kanale. a sto se tice cs gledanja za to ti je potreban internet i linija, imas free linija ali svaki dan moras ubacivati drugu, a ako kupis liniju tad ti traje za koliko si platijo mijeseci godina.
Da li se može OPTIBOX 550s koristiti kao risiver za digitalnu tv (dvb-tv), da se soji ga na kućnu antenu i gledaju ditalni kanali koje uhvati ?
bolcman- Član foruma
Stranica 1/1